Eenpansgerecht: kip met aardappels en sperziebonen
|
Tijd: 15 min. + 45 min. in de oven.
Ingrediënten: 2 personen
|
|
Bereiding:
|
-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Snij de kipfilet in stukjes en schil de aardappels en snij dit in kleine blokjes.
-
Kruiden met peper en zout.
-
Neem een ovenvaste pan en verhit hierin wat olie.
-
Doe de kip in de pan en bak kort aan totdat het een beetje krokant is.
-
Pers het knoflookje uit en voeg dit toe bij de kip.
-
Bak even een minuutje mee.
-
Voeg de honing, het water en de mosterd toe en roer goed door de kip.
-
Voeg de aardappels toe en bak ook even een minuut of 3 mee.
-
Zet vervolgens de ovenbestendige pan in de oven.
-
Als je geen ovenbestendige pan hebt, schep je alles in een ovenschaal.
-
Na 30 minuten haal je de pan uit de oven.
-
Roer alles even door en voeg de sperziebonen toe.
-
Zet de pan weer terug in de oven voor nog 15 minuten.
Na in totaal 45 minuten: klaar !
|